Ευτυχώς που υπάρχει ακόμα η ΕΡΤopen η οποία είχε και έχει την τιμή να φιλοξενεί και θα φιλοξενεί τη φωνή-σύμβολο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Πριν από λίγο μίλησα με τον Δημήτρη Παπαχρήστο και δυστυχώς επιβεβαίωσε την είδηση ότι η ραδιοφωνική εκπομπή που έχει στην ΕΡα κόβεται. Για αυτούς τους λίγους που δεν γνωρίζουν, ο Δημήτρης Παπαχρήστος είχε ραδιοφωνική εκπομπή στην Ε.Ρ.Τ. εδώ και τριάντα χρόνια περίπου.

Με το πραξικόπημα του μαύρου οπότε και ξεκίνησε ο αγώνας μας για δημοκρατία και αληθινή δημόσια τηλεόραση, η φωνή του Δημήτρη όχι μόνο δεν σταμάτησε να βγαίνει στον αέρα, αλλά έδωσε και δικαιωματικά το χρώμα και το άρωμα των ημερών του πολυτεχνείου στο αυτοδιαχειριζόμενο –πλέον- ραδιόφωνο της Ε.Ρ.Τ. Δεν σταμάτησε ούτε και όταν εισέβαλλαν τα Μ.Α.Τ. στο ραδιομέγαρο. H φωνή του συνέχισε να ζεσταίνει τις καρδιές μας από το studio της ελεύθερης Ε.Ρ.Τ. -της ΕΡΤopen- το οποίο η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. με τους συναγωνιστές συναδέλφους έστησε λίγες ημέρες μετά την εισβολή.

Σήμερα με δεύτερη φορά την “αριστερά” στην εξουσία, ο Δημήτρης Παπαχρήστος διώκεται απο το ραδιομέγαρο, όχι γιατί έκλεψε ή γιατί κόστιζε στην παραπαίουσα οικονομικά (και όχι μόνο) “Νέα” Ε.Ρ.Τ. (τη ραδιοφωνική του παρουσία και δουλειά την προσέφερε αμισθί), αλλά μάλλον γιατί δεν παράτησε την μισητή πλέον στο σύστημα ΕΡΤopen και φυσικά δεν “συμπύκνωσε” τον λόγο του έτσι ώστε να χωράει σε ένα μνημονιακό τάπερ με κόκκινη ετικέτα.

Σήμερα δυστυχώς δεν άκουσα την τελευταία του εκπομπή από τα studio της “νέας” Ε.Ρ.Τ., η οποία όπως μου είπε μεταδόθηκε κατόπιν δικής του απαίτησης, μιας και ήθελε να αποχαιρετήσει αλλά και να ενημερώσει το κοινό του για τους λόγους που δεν θα ακούγεται πια από την κρατική ραδιοφωνία.

Την επόμενη Πέμπτη το μεσημέρι (13.00-14.00), στην εκπομπή που ήδη έχει στο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen, θα μιλήσει για όλους και για όλα όσα συμβαίνουν στην σκηνή αλλά και στα παρασκήνια.

πηγή: ertopen

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *