Δεκαπέντε εργαζόμενους απέλυσαν τα “Πλαστικά Θράκης”

Στην απόλυση δεκαπέντε εργαζομένων προχώρησε η εταιρεία «Πλαστικά Θράκης», με πρόσχημα τη μείωση των παραγγελιών σε ένα συγκεκριμένο τμήμα παραγωγής υλικών συσκευασίας στη μία από τις οκτώ μονάδες της στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για «οικειοθελείς» αποχωρήσεις, αλλά στην πραγματικότητα τους ανάγκασε να φύγουν τώρα με ένα μικρό μπόνους, για να μην απολυθούν σε δύο μήνες με την κανονική αποζημίωση. Το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία έκανε προσλήψεις νέων εργαζομένων με τις καινούργιες άθλιες εργασιακές σχέσεις και μισθούς 500 ευρώ και τώρα άρχισε να απολύει τους παλιούς εργαζόμενους.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να ενισχύσει τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών πως η εταιρεία, εκμεταλλευόμενη το νομοθετικό οπλοστάσιο που δημιούργησε η κυβέρνηση για τη στήριξη των εργοδοτών, ξεκινάει την προσπάθεια να αντικαταστήσει τους παλιούς εργαζόμενους με νέους χωρίς δικαιώματα, προκειμένου να συρρικνώσει το «εργατικό κόστος» και να διατηρήσει την υψηλή κερδοφορία της.

Η εταιρεία «Πλαστικά Θράκης» παράγει τεχνικά υφάσματα και υλικά συσκευασίας και έχει εργοστάσια σε Ξάνθη (επτά μονάδες στο Μαγικό και ένα στη ΒιΠε), Γιάννενα και Θήβα. Επίσης μέσω εξαγορών έχει επεκταθεί και έχει παραγωγική δραστηριότητα σε 12 χώρες και δίκτυο πωλήσεων σε 80 χώρες, σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία. Οι απολύσεις γίνονται στο «Εργοστάσιο 1» της μητρικής εταιρείας στην Ξάνθη, που παράγει υλικά συσκευασίας.

Στις επιχειρήσεις του ομίλου απασχολούνται περίπου 1.600 εργαζόμενοι. Το 50% της παραγωγής γίνεται στα εργοστάσια της Ελλάδας, στην αγορά της οποίας κατευθύνεται το 15% των προϊόντων. Εκτός από την Ελλάδα, διαθέτει εργοστάσια σε Αυστραλία, Χονγκ Κονγκ, Κίνα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Σκοτία, Σερβία, Ιταλία και ΗΠΑ.

πηγή: 902.gr

 

0 Reviews

Write a Review

Super User

Read Previous

24ωρη απεργία ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή

Read Next

“Τα παραπεμπτικά των υπουργών θα πάρουν κι αυτά τη σειρά τους”

One Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *