Μέχρι τα πεντέμισι ευρώ θα πιάσει ο καπνός στη Θράκη

Όλα δείχνουν ότι οι φετινές τιμές για τους καπνοπαραγωγούς της Θράκης -όπου ο καπνός αποτελεί συνήθως μονοκαλλιέργεια- θα είναι καλές για τους αγρότες, ανάλογες της ποιότητας. Στις 11 Οκτωβρίου ξεκίνησε να ζυγίζει καπνό η πρώτη εταιρία στην Ροδόπη και συγκεκριμένα από την Πελεκητή μέχρι τον Μίσχο.

Οι τιμές κυμαίνονται από δυόμισι έως τριάμισι ευρώ για τα πρώτα χέρια, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου στον Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Ροδόπης Χουσεΐν Εσάτ στο ypaithros.gr. Οι καπνοπαραγωγοί εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την τιμή. «H SOCOTAB είναι μια εταιρία που εδρεύει στη Βουλγαρία και τα καπνά πηγαίνουν κατευθείαν εκεί. Είναι από τις μεγαλύτερες μεταποιητικές εταιρίες παγκοσμίως» λέει, προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες περιμένουν τις εταιρίες Μισσιριάν, Σ.Ε.Κ.Ε. και Μιχαηλίδης.

Σταδιακά, στα επόμενα χέρια θα ανεβαίνει η τιμή και εκτιμάται ότι ο μέσος όρος θα είναι στα πέντε με πεντέμισι ευρώ για τον εκλεκτό μπασμά της Ροδόπης, μεταφέρει στο ypaithros.gr ο καπνοπαραγωγός Χαλήλ Καπουσούζ, καθώς φέτος η πολύ καλή ποιότητα αύξησε τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιριών.

Ο Χουσεΐν Εσάτ εκπροσωπεί τα 10.500 εγγεγραμμένα μέλη, εκ των οποίων 6.800 ενεργά, από τον Έβρο και την Ροδόπη και την περασμένη εβδομάδα συμμετείχε στην εκδήλωση του νέου Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος για την ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού κινήματος.

πηγή: Ύπαιθρος

 

0 Reviews

Write a Review

Super User

Read Previous

Νέα σύνθεση από τη Σαμοθρακιώτισσα Ζωή Τηγανούρια

Read Next

Επισκευή πεζοδρομίων στην οδό Πλάτωνος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *