Ερώτηση βουλευτών του Κ.Κ.Ε. για κτιριακά προβλήματα μειονοτικών σχολείων της Κομοτηνής

Την ακόλουθη ερώτηση με θέμα “Κτιριακά προβλήματα σε μειονοτικά σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κομοτηνή” υπέβαλαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής:

Τα προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης είναι σοβαρά και μεγάλα. Χρόνια τώρα οι εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας ελάχιστα έπραξαν για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Μια σοβαρή πλευρά των προβλημάτων αυτών, αποτελεί η κτιριακή υποδομή των μειονοτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι τα τρία μειονοτικά σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κομοτηνή. Του 2ου στην οδό Αντιγόνου, του 3ου στην οδό Φιλιππουπόλεως, και του 5ου στην  οδό Μίνωος. Πρόβλημα, που συνδέεται άμεσα με την εξυπηρέτηση, του μεγαλύτερου μέρους του μειονοτικού μαθητικού πληθυσμού της Κομοτηνής και των οικογενειών τους.

Τα σχολεία αυτά, οικοδομήθηκαν, στα τέλη της δεκαετίας του 1920 με αρχές της δεκαετίας του 1930. Οι αίθουσές τους οριακά καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας των μαθητών τους και τις ανάγκες των διδασκόντων σε αυτά τα σχολεία. Είναι δε πρακτικά αδύνατο, να υλοποιηθούν ολοκληρωμένα προγράμματα φυσικής αγωγής, ψυχαγωγικές και μορφωτικές εκδηλώσεις που προβλέπονται, εξ΄ αιτίας της έλλειψης αιθουσών και της πολύ μικρής επιφάνειας του υπαίθριου χώρου (αυλής) αυτών των σχολείων.

Με δεδομένο ότι:

η σύγχρονη λειτουργία αυτών των σχολείων, στην οποία δεσπόζουσα θέση, κατέχει η κτιριακή υποδομή, που πρέπει να καλύπτει όλες τις ανάγκες του μαθητή, για μόρφωση, άθληση, ψυχαγωγία και τις ανάγκες για ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, είναι ευθύνη της πολιτεία,

στο εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κομοτηνής με αριθ. απόφασης 2931 του ΦΕΚ αρ.52 (Α.Α.Π. Τεύχος Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων και Πολεοδομικών) της 23/02/2012, υπάρχει πρόβλεψη για ανέγερση σχολικού συγκροτήματος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης .

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:

Την ανέγερση νέων σύγχρονων διδακτηρίων στα οποία θα μπορούν να μεταστεγαστούν τα συγκεκριμένα μειονοτικά σχολεία (2ο, 3ο, 5ο) η κτιριακή υποδομή των οποίων είναι και ανεπαρκής και ακατάλληλη.

 

0 Reviews

Write a Review

Super User

Read Previous

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον ρόλο των Κ.Ε.Κ. στα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας

Read Next

Φέρνουν 1.200 πρόσφυγες στην Ξάνθη!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *