Η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. Ξάνθης για το πολυτεχνείο

Κάλεσμα συμμετοχής στη διαδήλωση της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου (18.00 στο πολυτεχνείο) και σε εκδήλωση-συζήτηση το Σάββατο 18 Νοεμβρίου (18.00 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης) απευθύνει η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ξάνθης, σημειώνοντας:

44 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη

ΕΞΩ Η.Π.Α. – Ν.Α.Τ.Ο. – ΒΑΣΕΙΣ – Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ – ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκει το λαό μας αντιμέτωπο με νέες επικίνδυνες απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών (Η.Π.Α. και Ε.Ε.). Αντιμέτωπο με τα επεκτεινόμενα μνημόνια Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ., με τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ που βαθαίνει την εξάρτηση και την υποτέλεια.

Με το πρόσφατο ταξίδι Τσίπρα στις Η.Π.Α. η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ έγραψε μια καινούρια σελίδα υποταγής στους Αμερικάνους στην κατεύθυνση να γίνει η χώρα ένα αναβαθμισμένο στρατιωτικό ορμητήριο των Η.Π.Α. και του Ν.Α.Τ.Ο. Εκπροσωπώντας τη ντόπια εξαρτημένη αστική τάξη και ευελπιστώντας μια καλύτερη μεταχείριση απ’ τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τόσο σε σχέση με τις απαιτήσεις της Ε.Ε. (Γερμανίας) όσο και απέναντι στην ανταγωνίστρια αστική τάξη της Τουρκίας, υποτάχθηκε και αποδέχθηκε όλες τις αμερικάνικες απαιτήσεις. Τη σημαντική αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, νέα βάση στην Κρήτη, πυρηνικά στον Άραξο, αναβάθμιση της ΝΑΤΟϊκής παρουσίας στη Λάρισα, αναβάθμιση του ΝΑΤΟϊκού στόλου στο Αιγαίο σε ανταγωνισμό με τον ρώσικο ιμπεριαλισμό, σχέδια για βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, αγορά F-16, αγορά νέου πολεμικού εξοπλισμού…

Όσο για τα λεγόμενα «ανταλλάγματα», αυτά είναι πενιχρά έως ανύπαρκτα και κυρίως προϋποθέτουν (και συνεπάγονται) περισσότερα βάσανα για το λαό και τη χώρα. Η λεγόμενη «ανάπτυξη» αποτελεί εκτός των άλλων το προπέτασμα για νέα ξεπουλήματα, και η λεγόμενη «επενδυτική δραστηριότητα» σχετίζεται κύρια με τον ενεργειακό πόλεμο των Η.Π.Α. με τη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή βρισκόμαστε μπροστά στη λεγόμενη «τρίτη αξιολόγηση» των μνημονίων με τα 95 προαπαιτούμενα, την οποία Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. απαιτούν να έχει «κλείσει» μέχρι το τέλος του χρόνου, για ν’ ακολουθήσουν… οι επόμενες! Εργασιακά, επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία και στη δυνατότητα οργάνωσης των εργαζομένων, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποιήσεις, συνέχιση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, αποτελούν κάποια απ’ τα βασικά σημεία της.

Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, βλέπουν το παρόν και το μέλλον τους να διαγράφεται ολοένα και πιο δυσοίωνο. Η χώρα εμπλέκεται πολύ περισσότερο στα σχέδια των Η.Π.Α. που γεννούν νέες εστίες πολέμου, πείνα, εξαθλίωση, προσφυγιά και μετανάστευση. Τα μνημονιακά δεσμά Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. γίνονται όλο και πιο βαριά. Δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα πλήττονται και ο δρόμος για την πολιτική της φασιστικοποίησης κρατιέται ανοικτός. Η απάντηση σε όλα αυτά, η πραγματική διέξοδος για το λαό και τη νεολαία βρίσκεται στις σημερινές και αυριανές αντιστάσεις και διεκδικήσεις τους. Στους αγώνες, τις απεργίες, στις διαδηλώσεις, στο να πάρουν τους αγώνες στα δικά τους χέρια, στο να συνολικοποιήσουν και να πολιτικοποιήσουν τις αντιστάσεις και τις διεκδικήσεις τους. Στην κατεύθυνση της συγκρότησης ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ενάντια στην πολιτική και τα σχέδια της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών. Ο δρόμος αυτός, που απαντά στα σημερινά και αυριανά προβλήματα του λαού αποτελεί και την καλύτερη τιμή στους αγωνιστές και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Μ’ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

 

0 Reviews

Write a Review

Super User

Read Previous

Δύο στους τρεις Γάλλους «ξεπαγιάζουν» μέσα στο σπίτι τους

Read Next

Σιτηρά: Λύση ανάγκης στη Ροδόπη

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *