Πραγματικά πυρά του ισραηλινού στρατού σε διαδηλώσεις Παλαιστινίων

Δεκάδες Παλαιστίνιοι που διαδήλωναν την υποστήριξή τους στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας στο Ισραήλ τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα, σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, όπως έγινε γνωστό από την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο και το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Όχθης, καθώς και κοντά στο τείχος της ντροπής που περικλείει τη Λωρίδα της Γάζας. Στόχος τους ήταν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους εκατοντάδες κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές, οι οποίοι πραγματοποιούν απεργία πείνας από τις 17 Απρίλη ζητώντας να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησής τους. Φωτορεπόρτερς του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι εκατοντάδες κάτοικοι της Γάζας, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες έκαναν πορεία μέχρι τον φράχτη, ενώ μόλις πέρασαν την «περίμετρο ασφαλείας» που είχαν στήσει οι Ισραηλινοί και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, δέχτηκαν τα πυρά των στρατιωτών.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες ενώ άλλοι τριάντα παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων. Περίπου 1.500 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στη Χεβρώνα, στη νότια Δυτική Όχθη. Επιθέσεις ισραηλινών αστυνομικών και στρατιωτικών κατά διαδηλωτών, αναφέρθηκαν σε πολλές άλλες πόλεις και χωριά των παλαιστινιακών εδαφών.

 

0 Reviews

Write a Review

Super User

Read Previous

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης

Read Next

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μύκης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *