Καταγγελία του ΠΑΜε Ξάνθης για τις απολύσεις στα “Πλαστικά Θράκης”

Με τίτλο «εθελούσιες “βαφτίζουν” ξανά τις απολύσεις στα Πλαστικά Θράκης», η γραμματεία Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου καταγγέλλει τις δεκαπέντε απολύσεις από την εταιρεία. Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου διατηρώντας σύνταξη και ορθογραφία…

Καταγγέλλουμε την τακτική της εργοδοσίας των Πλαστικών Θράκης, να προχωρήσει σε 15 απολύσεις (παλαιών εργαζομένων, ήδη 5 έχουν υπογράψει),  βαφτίζοντάς τες, «Εθελούσιες αποχωρήσεις». Η μεγαλοεργοδοσία επικαλείται τη μείωση παραγγελιών σε συγκεκριμένο τμήμα του εργοστασίου στο Μαγικό Ξάνθης, και με τον τρόπο αυτό θέλει να μεταβιβάσει τη «ζημιά» στους εργαζόμενους,  απολύοντας εργάτες από το συγκεκριμένο τμήμα, και για «χρυσώσει το χάπι» δίνοντας κάποια κίνητρα για τις απολύσεις, αλλά και με το τρομοκρατικό δίλλημα ότι αν δεν υπογράψουν θα απολυθούν αργότερα χωρίς αυτά τα κίνητρα.

Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί, το μέγεθος του πολυεθνικού μονοπωλιακού ομίλου των Πλαστικών Θράκης «τρομάζει», αφού διατηρεί 14 εταιρίες σε 4 Ηπείρους (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Ασία), την ίδια ώρα έχει τεράστια κερδοφορία, επίσης βραβεύτηκε μέσα στις 10 καλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και η «υγιή επιχειρηματικότητα» που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο έχουν πικρή εμπειρία και στην περίοδο της ανάπτυξης της εταιρίας αλλά και στην περίοδο κρίσης, με περίπου 200 «εθελούσιες απολύσεις», το 2008 – 2009, με τις προσλήψεις εργαζομένων που έκανε το προηγούμενο διάστημα, με τις νέες εργασιακές σχέσεις, (με 586 € κάτω των 29 ετών). Στόχος της να ξεμπερδεύει με τους παλιούς εργαζόμενους, με χρόνια προϋπηρεσίας και υψηλότερους μισθούς και να τους αντικαταστήσεις με φθηνούς εργάτες χωρίς δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στον όμιλο δεν πρέπει να δεχθούν τα σχέδια της εργοδοσίας. Η εμπειρία απ’ όλη την Ελλάδα και από το Νομό Ξάνθης δείχνει, όταν αρχίζουν να ξηλώνουν εργατικά δικαιώματα, ο κατήφορος δεν έχει σταματημό. Πρέπει οι εργαζόμενοι στα Πλαστικά Θράκης, οργανωμένα αγωνιστικά να μην δεχθούν καμία απόλυση κανένα χτύπημα στα εργασιακά τους δικαιώματα.

 

0 Reviews

Write a Review

Super User

Read Previous

Άλλη μια συμπαιγνία ελληνικής κυβέρνησης και Ευρωλάνδης

Read Next

Διαμαρτυρία και αντισυγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *