Στις πιάτσες του κέρδους

Για εμάς, όπως και για πολλούς ακόμη, το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των αφελών που ομνύουν σε «πατριωτισμούς», «συνειδήσεις» και άλλα τέτοια (απολύτως φαιδρά μέσα στο υπάρχον κοινωνικοπολιτικό καθεστώς), είναι ξεκάθαρο. Οι αποδείξεις πάμπολλες και καθημερινές, καταδεικνύουν τη λογική της… ανθρωποφαγίας και τον καθαγιασμό τού με κάθε τρόπο κέρδους, μπροστά στο οποίο ο καπιταλισμός δεν έχει την παραμικρή ηθική ή άλλη αναστολή.

Κι ενώ ήμασταν έτοιμοι εδώ και καιρό να αποτυπώσουμε ένα από τα μύρια άθλια επεισόδια που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, μια μικρή δημοσιογραφική έρευνα έδειξε ότι μας πρόλαβε άλλος! Αντί να τα πούμε εμείς λοιπόν, ας αφήσουμε να τα πει εκείνος (όσα ακολουθούν έρχονται από το http://www.inews.gr/96/kostos-Bake-Rolls-stin-voulgaria.htm, αλλά προτιμήσαμε να βάλουμε δική μας φωτογραφία από mini market του Zlatograd για να ενισχύσουμε την αλήθεια). Ιδού τι έγραψε λοιπόν ο οξυδερκής ταξιδευτής που μας πρόλαβε:

«Εδώ και δυο χρόνια έχω ανοίξει υποκατάστημα της εταιρίας μου στην Βουλγαρία όπου και πηγαινοέρχομαι τακτικά λόγω ότι διαμένω στη Καβάλα. Γνώριζα ότι υπήρχαν διαφορές στις τιμές, αλλά αυτή την φορά αποφάσισα να συγκρίνω τις τιμές σε απολύτως ελληνικά προϊόντα τα οποία παράγονται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τα σνακ “Bake Rolls” της εταιρίας “Chipita” που ανήκει στον όμιλο “Marfin”. Το εν λόγω προϊόν στη Βουλγαρία πωλείται σε περιφερειακό μίνι μάρκετ στην πόλη Zlatograd στα σύνορα της Ξάνθης, προς 0,70 λέβα ήτοι 0,35 ευρώ!!! (ένα λέβα = 1,95 ευρώ). Γιατί λοιπόν το οργανωμένο έγκλημα με την επωνυμία κράτος στην χώρα μας επιτρέπει αυτό το προϊόν να πωλείται προς ένα ευρώ στα super market και προς 1,20-1,40 ευρώ σε περίπτερα ή καντίνες πλοίων κ.α.; Νομίζω πως τα σχόλια περισσεύουν…».

Ο ίδιος επιχειρηματίας, η ίδια εταιρεία, πουλάνε το ίδιο προϊόν στους Έλληνες ιθαγενείς σε τετραπλάσια τιμή απ’ ό,τι στη Βουλγαρία! Και δεν είναι οι μόνοι, φυσικά. Προς επίρρωση των παραπάνω δημοσιεύουμε μια φωτογραφία μας ακόμη, στην οποία έχουμε βάλει δίπλα-δίπλα δύο πανομοιότυπες συσκευασίες καπνού του Καρέλια. Πάνω η ελληνική εκδοχή του και κάτω η βουλγαρική. Η ταινία στην πρώτη γράφει 4,30 ευρώ, ενώ στη δεύτερη 5,00 λέβα!

Τι χρεία άλλων μαρτύρων έχουμε; Σε ποιο σχολιασμό (ή σε ποια μπινελίκια, αν προτιμάτε) αντέχουν τα παραπάνω;

0 Reviews

Write a Review

Super User

Read Previous

“Θεσσαλονίκη ανοιχτή πόλη”

Read Next

Επιστολή διαμαρτυρίας από τις φυλακές Πάτρας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *