Ρουβίκωνας: “Να δούμε τι άλλο θα γίνουμε”

Η συλλογικότητά μας σύμφωνα με κάποια Μ.Μ.Ε., τον τελευταίο καιρό έχει πετύχει κάτι που καμιά άλλη οργάνωση στην ιστορία δεν έχει πετύχει. Μέσα σε λίγες εβδομάδες από μια αναρχική ομάδα μεταλλάχθηκε σε πολιτιστικό σύλλογο, στη συνέχεια σε κόμμα και από ό,τι μάθαμε χθες, τώρα γινόμαστε και στρατιωτική οργάνωση.

Πριν λίγο καιρό δημοσιογράφος των “New York Times” στα πλαίσια ρεπορτάζ για το αναρχικό κίνημα στην Ελλάδα έθεσε στη συλλογικότητά μας κάποια ερωτήματα. Μέσα σε αυτά ήταν και το τι θέλει να πετύχει ο “Ρουβίκωνας”, ποιοί είναι οι ευρύτεροι στόχοι του στα πλαίσια του αγώνα. Ανάμεσα στις απαντήσεις των μελών μας ήταν και η αναγκαιότητα να συγκροτηθεί ένας μαχητικός συνδικαλισμός βάσης. Πολύ σωστά οι N.Y.T. μετέφρασαν αυτή την απάντηση ως “militant unionism”.

Αλλά κάτι τέτοιες λεπτομέρειες δεν στέκονται εμπόδιο σε εγνωσμένου κύρους δημοσιογραφικούς κολοσσούς όπως το thetoc.gr, το iefimerida.gr και (πώς θα μπορούσε να λείψει από το λασπόλουτρο;) ο “ΣΚΑΙ”. Πέραν του ότι προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν χυδαία, από τον τίτλο κιόλας, όλο το άρθρο των N.Y.T. ώστε να ταιριάζει στην αφήγηση που χρόνια τώρα λυσσασμένα όσο και ανεπιτυχώς προσπαθούν να επιβάλλουν για τα Εξάρχεια και το αναρχικό κίνημα, έφτασαν στο σημείο να αποδώσουν αυτό το “militant unionism” ως “στρατιωτική οργάνωση”, και κατά συνέπεια ότι ο Ρουβίκωνας σκοπεύει να γίνει στρατιωτική οργάνωση.

Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούν να κάνουν ή να πουν. Μια και μιλάμε για “στρατιωτικές οργανώσεις” να θυμίσουμε σε όλους ότι οι χειρότερες από αυτές στην ιστορία, αυτές που δεν έχουν κανένα ενδοιασμό ή ηθικό φραγμό, είναι οι μισθοφορικές. Κανάλια σαν τον “ΣΚΑΙ” είναι ακριβώς αυτό. Μισθοφόροι ενός τμήματος της αστικής τάξης και του κράτους στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κατά της κοινωνικής βάσης. Από την άλλη θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι: αν τέτοιες χοντροκοπιές είναι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν, ευχόμαστε να συνεχίσουν κι ας είμαστε αναγκασμένοι κάθε τόσο να βγάζουμε ανακοινώσεις για να λέμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Χαλάλι.

Υ.Γ. Είναι εντυπωσιακό, πως χωρίς να αναφέρουν κάποια πηγή αναδημοσίευσης, τα συκοφαντικά άρθρα είναι πανομοιότυπα ακόμα και στα σημεία στίξης. Κάτι τέτοιο το έχουμε ξαναδεί στις αυθόρμητες μαρτυρικές καταθέσεις αστυνομικών σε πολιτικές δίκες.

Όχι, δεν ισχυριζόμαστε ότι τα υπαγόρευσε η ασφάλεια. Ισχυριζόμαστε ότι η καθεστωτική δημοσιογραφία έχει καταντήσει η εναλλακτική λύση για όσους δεν είχαν τις ικανότητες να γίνουν μπάτσοι.

 

0 Reviews

Write a Review

Super User

Read Previous

Το σημερινό πρόγραμμα των Γιορτών Νεολαίας

Read Next

“Μια πόλη – ένας λαός – ένας ζωγράφος”

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *