Τέλη κυκλοφορίας με το τρίμηνο σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών

Δεύτερη ευκαιρία στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. που κατέθεσαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους προκειμένου να γλιτώσουν από τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελούς διαβίωσης, σκέφτεται να δώσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα «Νέα», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έχει δεχθεί εισηγήσεις για κατάθεση νομοθετικής διάταξης, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα ανάκτησης πινακίδων για ορισμένους μόνο μήνες του 2016 –ίσως για ένα τρίμηνο- με την καταβολή του ενός τετάρτου των ετήσιων φορολογικών επιβαρύνσεων. Για παράδειγμα, εάν ένας ιδιοκτήτης Ι.Χ. επιβαρύνεται με ετήσια τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελούς διαβίωσης 2.000 ευρώ και κατέθεσε τις πινακίδες, θα μπορεί να τις ανακτήσει τους τρεις μήνες του καλοκαιριού καταβάλλοντας 500 ευρώ.

Συνεργάτες του υπουργού επισημαίνουν ότι με αυτή τη διάταξη η οποία θα έχει ισχύ μόνο για φέτος, μπορεί να δοθεί ανάσα τόσο στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που αναγκάστηκαν να παρκάρουν μόνιμα τα Ι.Χ. τους για να γλιτώσουν τους φόρους, όσο και στα δημόσια έσοδα τα οποία μόνο ενίσχυση μπορούν να δεχτούν από ένα τέτοιο μέτρο.

 

0 Reviews

Write a Review

Super User

Read Previous

“Στείρες κραυγές εκφοβισμού” οι αντιδράσεις στην ταφόπλακα του ασφαλιστικού!

Read Next

Καταγγελία του ΠΑΜε Ξάνθης για τη χθεσινή αστυνομοκρατία

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *