Ειδήσεις από τη Βουλγαρία

Μπορεί η Ελλάδα να βουλιάζει (παρά τις περί το αντίθετο ανέξοδες… προφητείες), ωστόσο οι ειδήσεις από τη Βουλγαρία κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση. Παραθέτουμε τρεις από αυτές.

Αύξηση των ξένων επενδύσεων στη βιομηχανία

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βουλγαρίας, οι άμεσες ξένες επενδύσεις στον μη χρηματοπιστωτικό τομέα ανήλθαν σε 23,491 δισ. ευρώ στα τέλη του 2016, σημειώνοντας αύξηση 1,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι περισσότερες επενδύσεις πραγματοποιήθηκαν στη βιομηχανία (10,139 δισ.ευρώ) και στον τομέα των υπηρεσιών (5,887 δισ. ευρώ). Αυτοί οι δύο κλάδοι συγκεντρώνουν το 68,2% των συνολικών άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα.

Σημαντική αύξηση των τιμών παραγωγής τον Ιούλιο στη Βουλγαρία

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο, μετά την αύξηση των τιμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, οι τιμές παραγωγής των προϊόντων σημείωσαν σημαντική απότομη αύξηση. Σε ένα μόλις μήνα, σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ο συνολικός δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 1,3%. Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους η αύξηση είναι 4,7%. Οι ειδικοί σχολιάζουν ότι η αύξηση των τιμών παραγωγού αποτελεί προϋπόθεση για τη σταθεροποίηση του πληθωρισμού τιμών καταναλωτή κατά τους προσεχείς μήνες και είναι ακόμα ένα θετικό σημάδι για την έξοδο της βουλγαρικής οικονομίας από τον αποπληθωρισμό και τον στάσιμο πληθωρισμό όπου βρισκόταν από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Νοέμβριο του 2016.

Στη Σόφια αρχίζουν να λειτουργούν οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρονικών αυτοκινήτων του δήμου της Σόφιας θα αρχίσουν να λειτουργούν ως τα μέσα του Σεπτέμβρη, όπως ανακοίνωσε η Β.Ε.Ρ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της βιομηχανίας «Ελεκτρομομπίλι», οι άνθρωποι αρχίζουν να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αναμένεται αύξηση της χρήσης τους έως και 50% το χρόνο.

πηγή: Б.Н.Р.

 

0 Reviews

Write a Review

Super User

Read Previous

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης

Read Next

Κατάργηση δρομολογίων του Κ.Τ.Ε.Λ. Ξάνθης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *