Οι πινακίδες της νότιας Βουλγαρίας

Σε όλη τη νότια Βουλγαρία έχει εξαπλωθεί το φαινόμενο των ελληνικών πινακίδων, που ξεκίνησε με τη διάνοιξη του δρόμου Ξάνθης-Ζλάτογκραντ και επεκτάθηκε με τον δρόμο της Νυμφαίας. Μάλιστα η επικράτηση των -έστω και κάποιων ανορθόγραφων- πινακίδων στα ελληνικά στα νότια της γειτονικής χώρας, έχει απασχολήσει και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται μέρα με την μέρα οι πινακίδες που είναι γραμμένες στα ελληνικά ώστε να προσελκύσουν Έλληνες καταναλωτές, με αποτέλεσμα να είναι περισσότερες ακόμη και από τις πινακίδες στα τουρκικά, σε μια περιοχή της Βουλγαρίας που επικρατεί πληθυσμιακά ο τουρκόφωνος πληθυσμός.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ βουλγαρικής ιστοσελίδας, από τα σύνορα μέχρι το Κίρτζαλι δεν υπάρχει Βούλγαρος καταστηματάρχης που να μην έχει πινακίδα στα ελληνικά, ασχέτως αν μερικές φορές η προσπάθεια μετάφρασης οδηγεί σε ανορθόγραφες πινακίδες. Αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Οι ολοένα και περισσότεροι Έλληνες που επισκέπτονται την αγορά της περιοχής, απλά χαμογελούν με τα λάθη στις πινακίδες και συνεχίζουν να απολαμβάνουν το ταξίδι τους.

 

0 Reviews

Write a Review

Super User

Read Previous

Παιδική αποκριάτικη εκδήλωση στο “Δύο”

Read Next

Το πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *