Αυξήθηκε η βιολογική παραγωγή στη Βουλγαρία

Αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια η βιολογική παραγωγή στη Βουλγαρία, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Γεωργίας και Τροφίμων Δρ Τσβετάν Ντιμιτρόφ σε σεμινάριο με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης της βιολογικής γεωργίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη» που πραγματοποιείται στη Σόφια.

Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι αγρότες στρέφονται προς αυτή τη μορφή παραγωγής, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν υγιείς και καθαρές από λιπάσματα τροφές.

Στα τέλη του2014 είχαν καταχωρηθεί στους κατάλογους του υπουργείου 4.092 παραγωγοί βιολογικών προϊόντων, μεταποιητές και έμποροι, ενώ στο τέλος του 2015 ξεπέρασαν τους 4.800. Το 2014, η συνολική καλλιεργούμενη έκταση ανερχόταν σε 74.351 εκτάρια, ενώ πέρυσι παρουσίαση αύξηση περίπου 40%.

Οι κύριες βιολογικές καλλιέργειες στη Βουλγαρία είναι πολυετείς, κατά μέσο όρο το 65% του συνόλου των καλλιεργούμενων εκτάσεων, αλλά και σιτηρά, κριθάρι και βρώμη, καθώς και βιομηχανικές καλλιέργειες όπως ηλιοτρόπιο, τριαντάφυλλα για ροδέλαιο και λεβάντα.

 

0 Reviews

Write a Review

Super User

Read Previous

Άλλη μια υπόμνηση εν όψει εκλογών

Read Next

Μόνο για… συγκεκριμένο κοινό το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των φετινών Γιορτών Παλιάς Πόλης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *